Selecteer een pagina

7 mei: +455

door | 07 mei 2020

Het is zo HEET

Het is te koud, te warm, te nat of te droog. Het weer is in Nederland een erg geliefd gespreksonderwerp om blijkbaar nooit over uitgepraat te raken. Ook vandaag is het weer hét gesprek van de dag. Want het klimaat dat Rutte gisteren heeft geschapen wordt veel van ons nu al te heet onder de voeten. Een man vertelt op het nieuws dat hij de lockdown ‘eigenlijk wel relaxed vindt, want hij voelt zich zo vrij.’ Typisch staaltje vrijheid in gevangenschap. Mooi dat iemand het woord vrijheid noemt in deze situatie. Iemand anders vreest dat hij niet van 0 naar 140 kan optrekken nu zijn ritme twee maanden heeft stilgelegen. Een vader zegt dat hij zijn kinderen veel beter ziet opgroeien nu en dat hij helemaal niet meer naar zijn werk wil. Kortom; het angstzweet komt nog net niet de TV uitdruppelen, maar Nederlanders hebben het nu al veel te heet. Het wachten is op een leverancier van mondkapjes 2.0: met ingebouwde airco.

Overspannen kapsters zijn inmiddels al vóór hun opening op maandag een feit. Nederland moet per se massaal maandag naar de kapper. Ligt ook in de lijn van verwachting. Wc-papier hamsteren en naar de kapper zijn immers van vitaal belang om te overleven. Mijn vader heeft op zijn 82e een bos haar waar menige tachtigplusser jaloers op zou zijn. Ik kan zijn haar bijna op anderhalve meter afstand invlechten. Het paard van Anky van Grunsven zou er doljaloers van worden. De kapster zegt dat de eerstvolgende mogelijkheid 29 mei is. Als mijn vader vraagt of dat niet eerder kan, blijkt dat kapsterlief ramvol afspraken zit en het nog maar met moeite kan combineren met haar gezinssituatie. Wie nog geen zakcentje bijverdient met het maken van mondkapjes kan misschien een Billenpeper Business genereren. Want heel Nederland zal straks vanuit het bijna niets op moeten starten in rap tempo. Dat is nog niet zo makkelijk en dus kunnen we allemaal wel zo’n pepertje in de billen gebruiken. Gat in de markt lijkt me.

Begin jij ook te hyperventileren aan de gedachte dat je straks weer in het ritme moet? De kunst is om in plaats van te angstzweten, ‘lekker’ te zweten. Morgenochtend tussen 10:30 en 11:30u geef ik weer een les in lekker zweten met een sportieve work-out, dus doe mee! Je bepaalt zelf hoe zwaar je de work-out en dus het zweten maakt. En als je last hebt van angstzweten kun je die aanpak ook gebruiken. Want je mag nog altijd zelf bepalen hoe zwaar je het maakt. En voor iedereen die het na het lezen van dit blog nog steeds ZO HEET heeft; check deze clip van Roos Blufpand. Misschien krijg je het dan lekker heet in plaats van te heet. Tot morgenochtend!