Selecteer een pagina

22 mei: +188

door | 29 mei 2020

Fout sporten

Elke dag zie ik het op het grasveld voor mijn huis: fout sporten. Ik waardeer zeer de ambitie, discipline en vindingrijkheid van sporters. Hun sportschool is dicht en dus hangen ze Therabanden aan takken, trekken ze paaltjes uit de grond als extra gewicht bij het heffen en zie ik stretchoefeningen voorbij komen, waarvan ik met de beste wil van de wereld het nut niet snap.

Angstig kijk ik toe of de takken met sporter eraan niet uit de boom komen vallen. Het kost me ontelbaar veel moeite om er niets van te zeggen, want het doet mijn lichaam pijn als ik naar deze foute sporters kijk. Verder zie ik joggende mensen voorbij komen, die bijna achteruit lijken te gaan. Als je zo langzaam jogt, kun je beter gaan snelwandelen. Over wandelen gesproken; de nordic walking trend lijkt een opleving te kennen, ook al snap ik niet waar die stokken voor nodig zijn, als je gewoon op het fietspad loopt met je bergschoenen aan. Een sport- of dansdocent is gelukkig nog steeds niet overrated. Wij zijn nog altijd nodig om te zorgen dat mensen hun lichaam geen pijn doen.