Selecteer een pagina

15 mei: + 270

door | 17 mei 2020

Jammer dit


Ken je die mop van die fotograaf die een hele dag kwam fotoshooten en nooit de foto’s stuurde? Ik wel helaas. Niet grappig. Voor WOMANHOOD gingen sister-in-crime Mandy en ik meer dan een jaar geleden keihard aan de slag voor foto’s voor onze website. Nooit gekregen die foto’s. Fotograaf wel betaald. Jammer dit. Weer wat geleerd. En dus gaan we binnenkort met een andere fotograaf dezelfde foto’s maken. Dubbel werk, dubbel geld. Ook weer jammer. We wilden onze fotoshoot uitbreiden met Hanka – multi-talented performer – die we graag erbij hebben op de foto. Maar ehm, is dit een samenscholing met meer dan drie personen? Bellen – jaiks bellen! – met het RIVM. Klopt, meer dan drie personen mag niet. Wel sporten maar je mag er dan geen foto’s van maken. Het is wel een dansshoot maar dat valt dan niet onder sporten, dus mag niet. Anders kans op een boete van 400 euro per persoon. Snap jij het nog?

Ondertussen zit ik buiten dit blog te schrijven. Overal zitten mensen bij elkaar op minder dan anderhalve meter afstand (zie foto). Geen handhaving, geen politie. Jammer dit. Fijn dat ik mijn fotoshoot moet beperken maar dat de rest van Nederland zich nergens aan houdt. Even wens ik iedereen een boete toe, terwijl ik tegelijkertijd ook snap dat ze bij elkaar willen zijn. Ik begrijp de houtje-touwtje maatschappij niet zo. Iedereen freestyled een beetje op eigen gevoel. Valt ook weer niemand aan te merken, want die continu veranderende regels maken het er niet duidelijker op. Het wachten is op de politie of op de tweede corona golf. Doe me dan maar de politie.