Selecteer een pagina

14 mei: +270

door | 16 mei 2020

Zo oma, zo kleindochter

Juf Hetty was niet alleen mijn allereerste dansjuf; ze was ook nog eens – naast mijn moeder – de liefste, leukste en gekste vrouw die ik kende. Van haar mocht ik zelfs op het podium dansen in een broek met mijn knieën eruit geknipt! Helaas was Juf Hetty ook de eerste persoon, die overleed in mijn nog zeer jonge leven. Ontroostbaar was ik om het verlies van mijn lieve jazzballetjuf. Jarenlang had ik haar foto op mijn nachtkastje staan.

Zelf wil ik ook een lieve dansjuf zijn. Dan creëer je een fijne sfeer in de les en gaat iedereen vriendelijk met elkaar om. Bovendien ontwikkelt een leerling zich sneller in een positief en veilig dansklimaat.

Een fantastisch voorbeeld hiervan is Livia, danseres bij L.O.F. DanceCrew. Na een blessure is een andere danseres uit de groep weer terug van weggeweest. Natuurlijk wil ze de choreografie van de voorstelling meerepeteren, maar dat is wel lastiger aanleren. Zo online via ZOOM, waarbij beeld en geluid nooit synchroon lopen. We hebben wel losse filmpjes van bewegingsfrases, maar dan nog is het lastig om het geheel te snappen. Om te helpen maakte Livia een filmpje, waarin ze uitlegt wat de bedoeling is van de dans. Livia is een dansjuf in spé. Niet alleen danst ze de choreografie foutloos; ook haar timing en uitleg kloppen. Tel daarbij op dat Livia haar naam recht aan doet, want haar tijd en energie hierin investeren is lief vind ik. Dé ingrediënten voor een fantastische dansjuf. Oja, toeval bestaat niet; Livia is de kleindochter van Juf Hetty. Hierbij het filmpje, want dit mag je natuurlijk niet missen. Applaus voor Livia!