Selecteer een pagina

11 april 2020: +1315

door | 12 april 2020

En we noemen haar; WOMANHOOD

Vandaag heb ik met mijn vriendin, collega en sister-in-crime Mandy de laatste puntjes op de i gezet voor onze website. We hebben sinds kort namelijk samen een nieuw bedrijf; WOMANHOOD. Mandy en ik kennen elkaar een jaar of acht. Verschillende dansopdrachten hebben we samen gedaan. Dat waren Coyote Ugly-achtige optredens. Een evenement is in volle gang. Halverwege de avond komen we met motoren binnenrijden. Dans barst los, een danseres hangt ondersteboven aan de paal en de bar wordt in brand gestoken (door een professionele vuurspuugster natuurlijk). Het publiek reageert enthousiast. Als de optredens klaar zijn is de menigte losgekomen. De sfeer van het evenement is uitgelaten, gezellig en open. Zo, onze taak zit er weer op. Naarmate we elkaar vaker ontmoeten groeit de wens om meer de touwtjes in handen te hebben bij deze optredens. Om zelf de muziek te kiezen, de ruimte die we nodig hebben en met welke artiesten we samenwerken.

In december 2017 spreken we af dat we dit samen gaan opzetten, onze eigen shows produceren en ons te onderscheiden in entertainment. Niet voor de zoveelste keer een gogo-danseres ergens neerzetten, maar een interactieve show vol goede artiesten met allemaal hun eigen skills; de geboorte van onze gezamenlijke dochter: WOMANHOOD. Het verbond van vrouwen. ‘Onze’ vrouwen, geen watjes zijn. Geen ‘danseresJES’, geen dozen of mutsen en geen domme blondjes. Crazy, sexy & cool. Mooie vrouwen, die trots zijn op zichzelf en hun lichaam en sterk in hun schoenen staan. En ja, natuurlijk beperken we ons niet alleen door met vrouwen te werken. Mannen sluiten zich net zo goed aan bij ons. Omdat de kern is bedacht door Mandy en mij en wij Women’s empowerment belangrijk vinden, vinden wij WOMANHOOD een geweldige naam voor onze pasgeboren dochter.

Een jaar lang maken we ons naast onze eigen drukke bezigheden elke vrijdag vrij om te brainstormen. Wat voor shows willen we maken? Voor wie? Voor het uitgaansleven, theater en voor bedrijven. Bedrijfsevents zijn meer dan nodig om een update te geven. Dat zijn vaak mensen die niet thuis zijn in entertainment. Die huren een artiest in, dan volgt een saai praatje en dan nog een artiest. Maar hoe gaaf zou het zijn als je niet één paaldanseres hebt, maar tien in een synchrone choreografie, gevolgd door vijf vuurspugers en twintig dansers in een vette choreo erbij? Een compleet concept in plaats van losse optredens. Dat verplichte praatje verwerken we in onze act op een manier dat het wel binnenkomt bij mensen omdat het niet saai is om te zien en te horen als wij het entertainment eromheen verzorgen. Als je het doet moet je het goed doen, of niet soms?

Daarna komt het logo ontwerpen en plannen maken voor promo’s. Cameraman/vrouw zoeken die de promo kan filmen, dansers vinden voor in de promo, choreografie maken, muziek uitkiezen. En niet te vergeten; kostuums maken. Nu is Mandy gelukkig de koningin van de kostuums. Ze maakt de mooiste trouw- en communiejurken die je ooit gezien hebt. Dus kostuums maken kan ik zeker aan haar overlaten. We bepalen de kleuren van ons merk. Rood en paars. Rood is de kleur van Mandy’s kuif en paars is mijn lievelingskleur. En dus worden dat ook de kleuren van ons logo.

In december 2018 is het eindelijk zover dat we naast onze eigen bezigheden onze eerste promo kunnen opnemen. Voor het eerst in mijn leven verf ik plukken haar in mijn lievelingskleur paars. Je bent nooit te oud om je haar te kleuren blijkbaar. Ik vind het heel eng, maar ik vind mijn paarse lokken geweldig!

Een aantal dansers van L.O.F. DanceCrew doet mee aan de promo. Het is weer eens wat anders om niet alleen hedendaagse dans, maar ook meer burlesque dans met hen te oefenen. En hen in een heel ander type kostuums te zien dansen. We repeteren een aantal keer. Iedereen offert haar eigen tijd op om mee te doen aan dit project. Zangeres Desirée doet ook mee. Want natuurlijk beperken we ons niet alleen tot dans. Entertainment betekent ook: zang, (lucht)acrobatiek, paaldans, vuurspugen, free-running.. not even the sky is the limit. In theater de Avenue in Breda hebben we een heel mooi decor gevonden voor onze burlesque promo. Ziehier het resultaat!

Volgende punt op de agenda is een photoshoot om beeldmateriaal te creëren voor onze website. Fotograaf Geert gaat de foto’s maken en deze daarna weer bewerken tot prachtige artworks. We zijn een hele dag met hem in touw om foto’s te maken. De ruwe beelden zijn fantastisch. Helaas hebben we nooit één bewerkte foto of artwork van hem ontvangen. Blijkbaar ontmoet je op deze avontuurlijke reis dus ook mensen die je in de steek laten. Het is nu een jaar later en we hebben nog geen foto van hem ontvangen. Hem wel al betaald. Stom. Weer wat geleerd.

Maar we zijn niet voor één gat te vangen en dus gaan we op weg naar promo twee. Entertainment moet veelzijdig zijn en bovendien hebben we onze ruige kant met motoren, auto’s en met vrouwen waar niet mee te sollen valt, om te laten zien. En daarom bereiden we onze volgende promo voor. Omdat we op elke plek entertainment willen en kunnen verzorgen bekijken we de mogelijkheden om dat in een autogarage te doen. Danseressen Natasja en Suzan zullen de aerial silks verzorgen en dus moeten we de ophangpunten checken. We hebben drie paaldansers: Hanka, Maartje en ik. Twee vuurartiesten: Mandy en Silke. Daarnaast bedenken we het ‘verhaal van onze promo’ en bespreken dat met onze cameraman Jasper. Natuurlijk moet het de heetste dag van het jaar zijn als we deze promo opnemen. Jasper sjouwt van ’s ochtends tien uur tot ’s avonds 12u met zijn camera door de hitte. Respect! En om 12u ’s avonds sharp staat alles erop. Check dit!

Een paar maanden geleden bedachten we hoe vet het zou zijn om met onze eigen truck binnen te rijden bij een (buiten)event. Iedereen kent wel iemand en dus hadden we al snel een vrachtwagen met chauffeur geregeld. Plus een photoshoot datum, dansers en een event waar we onze nieuwe show daadwerkelijk zullen laten zien. Zelfs een tv-programma dat ons gaat volgen. De choreo was deels al gemaakt, de kostuums hadden we al ontworpen. En toen kwam Corona langs.

We gebruiken deze periode nu om de hele wereld te laten weten dat WOMANHOOD bestaat. Daarom zou ik het heel erg tof vinden als jullie allemaal even onze nieuwe website bekijken: wwww.WOMANHOODevents.com. Omdat een facebook pagina zonder likes wel heel sneu is en een instagram zonder likes en opmerkingen natuurlijk een beetje het sulletje van de klas is, hoop ik dat jullie allemaal onze Facebook en Instagram account willen liken en wat leuke comments en likes willen plaatsen!

En niet te vergeten; zodra het weer mag om een event te organiseren doen wij dat heel erg graag! We hebben drie verschillende concepten entertainment: een show vanuit een truck die komt aanrijden op je event, burlesque optredens in theater of op locatie en een customised show; dus een show in thema halloween, oktoberfest, kerst, valentijnsdag, trouwerij….. een show naar de wens van een klant. We werken samen met artiesten die professionele skills hebben in vuurspugen, (lucht)acrobatiek, paaldans, free-running, zang etc. Daarnaast hebben we een scala aan dansers die uitblinken door uitdrukkingskracht en danstechnisch vermogen. Een show kan 2 of 200 dansers hebben en 10 minuten tot bij wijze van 10 uur entertainment bevatten. Natuurlijk willen we na Corona meteen van start! Dus ken of ben jij iemand die entertainment boekt zodra het weer mag? Laat dan even een berichtje achter via info@womanhoodevents.com. Ben je een artiest die met ons wil samenwerken? Stuur dan je CV met filmpje via mail en dan nemen we contact met je op. Waar corona levens wegneemt, starten wij er gelukkig nu eentje op. We zijn heel blij met de geboorte van onze dochter en ik ben natuurlijk erg benieuwd wat jij vindt van haar!