Selecteer een pagina

10 april 2020: +1335

door | 11 april 2020

Als we maar samen zijn

Vandaag heb ik vanuit meerdere hoeken gehoord dat mensen even niet bezig willen zijn met C….. en dus ga ik proberen vandaag een blog te schrijven over mijn dag zonder DE naam te noemen. Zodat jullie je even kunnen ontspannen en niet hoeven na te denken over de zorgen van vandaag. Ik doe mijn best ook al vind ik het lastig. Ik denk er immers zelf ook de hele dag aan en ik ben benieuwd of dit lukt. Maar hierbij een serieuze poging:

Vandaag heb ik me ingeschreven voor de cursus ‘Sterk en zelfstandig ondernemen’ van Studio Swing en geleid door Lenneke Gentle. Het voelt alsof ik een gat in mijn hand heb door nu geld uit te geven aan een cursus, maar ik denk dat deze korte opleiding mij juist nu verder helpt. En dus schrijf ik me vol overtuiging in. Normaal gesproken moet ik maar hopen dat ik voor een cursus op de benodigde data vrij ben en kan reizen naar een bepaalde plaats. De meeste opleidingen vinden plaats in het weekend. Omdat ik op zondag werk, kan ik nooit met een cursus meedoen, maar omdat nu alles online plaatsvindt kan dat ineens wel! Deze tijd heeft dus ook wel degelijk voordelen. Ik kan live meekijken met de les of de les op een later tijdstip downloaden. Dat geeft mij enorme vrijheid en ik ben blij dat ik eindelijk bij Lenneke een cursus kan volgen. Elke maandag gaat de les live online, maar ik kan de les ook later terugkijken. Wat een mogelijkheden hebben we blijkbaar toch nog, in een tijd waarin we ook zoveel niet mogen of kunnen doen. Misschien op sommige vlakken wel meer mogelijkheden dan we ooit hadden. En dus profiteer ik daar graag van.

Ik krijg een document toegestuurd met huiswerk. Oef. Dat had ik even niet verwacht. Waar haal ik de tijd vandaan om dit document in te vullen? Want ik ben nu drukker dan ooit. Een enkele les geven kost me tien keer meer tijd dan normaal en dus heb ik niet per se minuten over op mijn dag. Maar okee, ik vind wel een weg. Want investeren in het nu en in de toekomst is belangrijker dan ooit. En dus maak ik netjes mijn huiswerk, juf! Ik kan alleen niet beloven dat het voor komende maandag al af is. Maar dat maakt niet uit, want ik kan de les gelukkig ook na maandag doen en dan hoeft mijn huiswerk niet per se op maandag af te zijn.

Ik scan het huiswerk-document. Poe, ik moet wel even heel goed mijn cijfers checken. En gelijk heeft ze. Daarnaast vraagt ze grote dingen. Over ambities, toekomst en nieuwe inspiratie. Dat kan ik niet zomaar in tien minuten beantwoorden, maar het idee is natuurlijk ook dat de cursus je verder helpt en dan zou het vreemd zijn als mij dit wordt aangereikt als fast-food. Ikzelf zal er ook wel degelijk in moeten investeren. En als het nu niet kan, dan kan het nooit. Want normaal gesproken ben ik meer uit dan thuis. Dus nu is het beste moment. Ik ben hele dagen thuis, dus moet ik er toch ergens wel een uurtje tijd voor kunnen vinden. Zou je denken. We zullen het zien.

Het is bijna niet voorstelbaar – vind ik – dat sommige mensen zich nu vervelen. Een burlesque danseres heeft nu geen werk en heeft haar hobby naaien opgepakt. Ik zeg enthousiast dat ik een zomergarderobe nodig heb omdat ik – waar ik nu ben – helemaal geen korte broeken, jurkjes of t-shirts heb. En ik heb het zo warm! Ze vraagt me naar mijn maten en welke designs ik leuk vind. Want als ze niks te doen heeft wil ze het graag voor mij maken en zolang ik nog iets op mijn bankrekening heb, wil ik haar er graag voor betalen. Dus ook zij hoeft zich binnenkort niet te vervelen.

Aan iedereen die zich verveelt zou ik willen zeggen; stuur een mail aan info@pasdechar.com en wie weet kun je mij ergens mee helpen! Aangezien ik meer dan tijd tekort kom. Niet voor alles kan ik iemand inschakelen. Correcties op danstechniek zal ik echt zelf moeten doen. Lessen voorbereiden ook. Maar wie weet komen we op iets waarbij we elkaar helpen. Jij hoeft je niet meer te vervelen en ik kan iets overhevelen aan jou en heb daardoor tijd om mijn avondmaaltijd een beetje normaal te eten en niet tijdens het typen van dit blog.

Mijn vorige oproep in mijn blog van gisteren ging over het aanmelden voor mijn work-out. Daar kreeg ik veel reacties op en dat is superfijn! Jullie blijven in beweging en jullie geven mij een kleine bijdrage; dat is een fantastisch voorbeeld van hoe we iets voor elkaar kunnen betekenen. Je kunt je nog steeds aanmelden via info@pasdechar.com als je mee wilt doen met work-outs. De eerstvolgende is morgen van 12:45 tot 13:45u. Als je een mail stuurt, zet er dan ook je mobiele nummer in, want dan stuur ik je een whatsapp berichtje met de link naar de training. Ik hoop komende weken ook work-outs te geven in de ochtend. Want wat is er fijner dan je dag beginnen met een lekkere training en je daarna de hele dag goed te voelen over je prestaties?

Vandaag ga ik met mijn matje naar buiten en train mijn lichaam intensief gedurende een uur. Ik voel me als herboren en ga daarna nog even 45 minuten skeeleren. Het maakt niet uit hoe druk ik het heb, want ik vind mezelf de hele dag een kanjer omdat ik mijn work-out gedaan heb. En dat gevoel wens ik iedereen toe!

Als je in je mail aangeeft of je zin hebt om mee te doen met de work-outs, dan start ik de trainingen op bij voldoende aanmeldingen. Met nog een paar aanmeldingen kan de dagelijkse ochtend work-out van start gaan, dus als je zin hebt; wacht niet en meld je aan. Dan beginnen we samen de dag energiek, zwetend, met hoge hartslag en positief!

Tot die tijd houd ik me bezig met alles wat nog af moet, mijn website, foto’s van de dansers van mijn crew doorsturen, voorstellingen verzetten…. Oja, eten en slapen. Ook belangrijk. Ik heb bijzonder veel zin in de toekomst. Het moment dat we eindelijk elkaar weer kunnen zien en met elkaar kunnen dansen. Dingen die voorheen zo logisch en normaal waren zijn nu ontzettend bijzonder geworden. Ik zal nooit meer vergeten hoe fijn het is om samen in een studio te dansen. Hoeveel ik ook klaag over de ruimte en over de vloer; want kleiner dan in mijn thuisstudio wordt het niet en mijn vloer is ook niet ideaal om te draaien en te springen. Hoezeer je kleine dingen kunt waarderen is mij vandaag ook weer duidelijk geworden. Misschien is dit wat we nodig hebben. Om ons even te resetten. Even back to basics. En ons weer gelukkig te prijzen met wat we wel hebben. Gezondheid en familie op 1. Vrienden en samen dansen is belangrijk. Of de studio nu groot is of klein of de vloer stroef of glad. Het maakt niet uit. Als we maar samen zijn.

Verder denk ik na over het paasweekend. Op zondag werk ik, maar normaal gesproken zou ik zorgen dat ik mijn ouders zie met Pasen. Onlangs was er nog sprake van dat de paus boven Eindhoven zou komen vliegen om iedereen te zegenen. Nu is dat niet per se iets waar ik voor thuis zou blijven en dus bedenk ik me wat ik kan doen om even naar mijn ouders toe te gaan. In de Albert Heijn lijken geen paasartikelen voor handen te zijn. Is Pasen gecancelled? Nee toch? Ik koop voor mijn ouders een tijdschrift en wat lekkers. Dat zet ik zondagochtend voor hun deur en dan zwaai ik even naar ze. Niet hetzelfde als samen met ze ontbijten. Maar het maakt niet uit. We moeten maar doen wat mogelijk is. Dat is alles wat we nu kunnen doen. Als we maar samen zijn. Dan is het goed.