Selecteer een pagina

27 mei: +190

door | 03 juni 2020

Kleding met kapsones

Vandaag ga ik op weg voor een paprika en kom ik thuis met één rokje, twee broeken, een truitje en twee paar schoenen. Ik kon er niets aan doen. Het gebeurde gewoon.

Het was liefde op het eerste gezicht. Helaas maakt liefde soms blind. Pas als ik thuiskom en ik de labels uit mijn kleding knip, kom ik erachter: mijn geliefde kledingstukken hebben behoorlijk wat kapsones. ‘Niet in de wasmachine, niet in de droger, niet strijken, niet bij andere kledingstukken in de was doen. Niet zelf wassen. Naar professionele wasserette brengen. Niet vouwen. Recht ophangen. Breeduit ophangen.’

Prima! Ik ga zelf wel in een hoekje van de kamer zitten, zodat mijn kledingstukken de mogelijkheid hebben om lekker breeduit te hangen. Anderhalve meter van elkaar zeker?

‘Niet naast donkere kledingstukken hangen.’
Kledingrascisme?!

‘Niet in de zon leggen’, staat er ook nog op het label van mijn ZOMERrokje. Maar ik had het leuke rokje juist gekocht om aan te doen voor naar een terrasje! En niet voor zonloze dagen.
Nou, in een relatie moet je wat voor de ander overhebben.

En dus gaat het rokje gewoon in de handwas en mee naar het terras.