Selecteer een pagina

22 maart 2020: +571

door | 24 maart 2020

Vandaag heeft mijn blog 66 woorden minder dan gisteren, want er zijn 66 minder besmettingen dan gisteren, jeej! Ook heb ik mijn eerste online repetitie geleid via ZOOM. Audio en beeld waren niet ideaal, wat niet enorm handig is als het om dans gaat, maar we hebben het samen gered. De dansers kenden de choreo en kregen van mij de muziek door, dus iedereen heeft een eigen repetitie kunnen hebben. Sommigen hadden een zee van een woonkamer en anderen niet, maar toch heeft iedereen zo volledig mogelijk meegedaan. Een enkeling zelfs vanuit de tuin! Ik vond het zelf hilarisch alsmede nuttig en ook heel fijn om elkaar weer even te zien en te spreken. En om – hoe vreemd het ook is – weer samen te dansen

Ik stond nogal sceptisch over online lesgeven/repeteren, maar toch kan het blijkbaar. Ook waren veel dansers blij om dan maar op deze manier samen te komen. De repetitie duurde uiteindelijk 4uur en 15 minuten, dezelfde duur als anders in de studio. En wat hebben we veel gedaan en gelachen samen! Ik kan het iedereen aanraden zolang je niet probeert om via video en geluid op hetzelfde moment te bewegen. Wat goed ging: iedereen via stem laten bewegen; dus tot in detail en op telling door de choreografie te laten gaan. Wat minder goed ging: een track opzetten en denken dat dat bij iedereen op hetzelfde moment overkomt. Soms was de muziek niet eens goed hoorbaar, maar daar wisten we al snel omheen te werken. Wat hebben we gelachen en wat was het fijn om elkaar weer te zien! Hopelijk hebben alle dansers er nog wat spierpijn aan overgehouden, en hopelijk niet alleen in hun kaken vanwege het lachen :-D.

Vandaag besefte ik me dan ook weer hoe fijn het is om een groep mensen om je heen te hebben die een bepaalde hobby, gedachte en spirit samen delen. Samen dansen is nu nog belangrijker dan ooit, ook al doet iedereen dat in zijn of haar eigen kamer en loopt er soms een kat voor het beeld langs! Verder kostte het mij dankzij mijn bel- en videofobie jaren van mijn leven en was ik totaal uitgeput na de repetitie, maar het was het dubbel en dwars waard!

Wanneer onze voorstelling plaats gaat vinden weten we nog niet, maar dat we er tegen die tijd meer dan klaar voor zijn is wel duidelijk! Want de dansers trainen zich in het zweet alsof de voorstelling morgen al zou zijn. Ik kan mijn dankbaarheid aan hen niet uitspreken, omdat er geen woorden voor zijn. Wat een ongelooflijk fijne groep dansers, die zonder uitzondering meedoen aan de training. Vandaag gaf ik een repetitie aan de L.O.F. DanceCrew dansers in Culemborg. Dat zijn er 22. Daarnaast zijn er dansers uit Nijmegen en uit Utrecht. Met hen zal ik ook via ZOOM connecten. In tijden van crisis merk je wat echt belangrijk is en de connectie met deze dansers is er eentje die ik nooit zou willen missen. Wat een kanjers en doorzetters. Onze voorstelling kan alleen maar gaan knallen, een andere optie is er gewoonweg niet!

Natuurlijk ben ik zo trots dat ik iedereen wil mee laten genieten van onze eerste repetitie. Want ik weet heel zeker dat iedereen meegelachen en gedanst zou hebben en daarom heb ik een filmpje gemonteerd om een inkijkje te geven in onze repetitie. De dansers dansen allemaal bij L.O.F. Culemborg. Je kunt hem hier bekijken: L.O.F. DanceCrew repetitie