Selecteer een pagina

30 mei: +288

door | 07 juni 2020

What the heck

Vandaag is mijn whatsappaccount gehackt. Gisteravond kreeg ik om 01:15u een appje van ‘mijn vader’, die aangeeft dat -ie niet in zijn telefoon kan en dat er een smsje ter verificatie is gestuurd om de boel te herstellen. Dat hij dat niet kan inzien en dat hij het naar mij heeft laten sturen. Of ik even die code wil doorgeven. Ik lig al half op één oor en denk ‘O paa, je moet ook niet op alle knopjes tegelijk drukken’. Ik app hem de code. Half in slaap denk ik er niet aan dat het dan wel vreemd is dat hij mij appt als hij niet in zijn telefoon kan.

Ik ga slapen en word wakker gebeld de volgende ochtend. Mijn vader: ‘Waar heb jij 500 euro nu zo dringend voor nodig?’ Huh? Nergens voor. ‘Ik krijg net een appje met een tikkie’. Alarmbellen. Nee, niet doen pa! Dat ben ik niet. Ik spring uit bed en weet meteen dat het komt door die code van vannacht. Ik zet een bericht op fb en instagram en probeer meteen zoveel mogelijk mensen persoonlijk te smsen. Appen gaat niet, want ik kan mijn whatsapp-account niet meer in.

In ieder geval twee mensen hebben 500 euro overgemaakt aan de hacker. Ik ben ontzettend boos en verdrietig. Mensen die weigerden hebben van ‘mij’ gehoord dat ze gierig zijn. Oh lieve mensen, ik heb jullie dit niet gestuurd! Doe aangifte bij de politie, ik beloof dat als ik ooit geld nodig heb dat ik mijn belangst overwin en jullie bel!

Het ergste van alles; ik kan de gesprekken met mijn lieve vriendin die eind vorig jaar overleden is niet meer teruglezen omdat mijn geschiedenis verwijderd zal zijn. Bedankt, meneer of mevrouw de hacker.