Selecteer een pagina

25 Mei: +209

door | 01 juni 2020

Boxen met Tim Douwsma

Vandaag is mijn eerste normale werkdag sinds corona. Ik dans in de videoclip van Tim Douwsma. Zijn nummer ‘Over’ gaat over de vrijheid die hij ervaarde toen zijn relatie eindigde. Op een majestueuze locatie in Parc Broekhuizen te Leersum wordt gefilmd.

Opgemaakt word ik met een mondkapje, en handen geven is er niet bij. Toch lijkt het alweer snel als vanouds. Het voelt niet gek en gelukkig ben ik de afgelopen maanden met online lessen en work-outs in vorm gebleven dus dansen kan ik ook nog.

Wel veertig keer wordt het nummer gefilmd; van boven, van links, rechts en in slow-motion. Als we samen in een shot komen wordt de ruimte uitvoerig uitgemeten, zodat er anderhalve meter ruimte tussen mij en Tim is, maar ook weer met de cameraman. De styliste slaat geschrokken haar handen voor haar ogen als ze ziet dat ik een schouderrol maak en met gras in mijn haar weer opsta. Ze pakt snel de stijltang en na 15 minuten zit mijn haar weer om door een ringetje te halen. Om vervolgens na het volgende shot weer met grashaar voor haar te verschijnen. Als de shoot een ‘wrap’ is geven Tim en ik elkaar traditiegetrouw een box.Net als vroeger.

Alleen nu op anderhalve meter afstand.